tisdag 25 oktober 2011

Falska profeter

Det blev ett extra långt möte i kommunfullmäktige i Trelleborg i går kväll. Vi började redan klockan fem, då ledamöter och ersättare i de fem partierna i Femklövergruppen träffades för att gå igenom och diskutera oss fram till en gemensam syn på kvällens ärenden. En av Centerns ledamöter framhärdade i att vara emot förslaget att kommunen överlämnar huvudmannaskapet för färdtjänsten till Region Skåne.
Eric Samuelsson är förhindrad att delta och därför får jag som 1:e ersättare åter igen tjänstgöra som ledamot.
En bra nyhet är att vi numera har ett elektroniskt system för närvarokontroll och för votering, det är bara att trycka i rätt ögonblick och på rätt knapp på ”mentometern”.
Först ut i talarstolen är Söderslättspartiets Bertil Larsson. SÖS är ett litet parti utan representation varken i nämnder eller styrelser och är därför extra aktiva i kommunfullmäktige. Larsson och Lars Olof Flink utnyttjar alla möjligheter. De slår på allt genom att ställa oändligt med frågor, kritiserar och anklagar andra partiers representanter, särskilt moderaterna för korruption och inkompetens även med bara lösa rykten och antaganden som grund.
Värst var Lars Olof Flink som utifrån en ”enkel fråga” till Hamnbolagets moderata ordförande Jan Isaksson höll en lång domedagspredikan angående Trelleborgs Hamns framtid. Den svavelosande profeten varnade i flera långa inlägg för kommande skuldkris i Trelleborg.
Det blev också en lång debatt om framtida huvudman för färdtjänsten som flödade av innehållslös retorik. Man argumenterade med hänvisning till egna eller närståendes upplevelser av färdtjänst i Trelleborg och sjukresor i Regionen. Konkreta fakta lyste med sin frånvaro.
Intressant för mig personligen var att medborgarförslaget från min dotters svägerska i Skegrie, Annika Ålderstam, ”Farthinder i Skegrie” lyftes upp ett steg. Kommunstyrelsen rekommenderade att förslaget skulle behandlas och avgöras i Tekniska nämnden. Men nu beslöts att Tekniska nämnden ska återkomma till Kommunfullmäktige för beslut.
Först klockan halv elva var det hela över.
Bloggar om några tidigare fullmäktigemöten, 11-05-24, Enkla frågor var för komplicerade, 10-12-21, Lugn avslutning på politiken, 10-12-07, Skicklig allians manövrerade bort socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar