lördag 8 oktober 2011

Moderatlunch, skånsk mat med internationell prägel


Temat var ”Skånsk mat med våra utländska gästkockar”. Moderatlunch på Restaurangskolan, Konferenscentrum på Forum den 7 oktober.

Nya gäster på ”Moderatlunch” var Britt-Marie och Torbjörn Lanker (nyblivna medlemmar) och och Lars Fränngård, liksom Jane och Lars Kristoffersson. Totalt 17 moderata seniorer i Trelleborg avnjöt måltiden. Inblandade var Laurent Parra från Bourgogne som driver en restaurang inne i staden Beaune och Domenico D’Imperio, ursprungligen från Neapel, men numera chefskock på ett femstjärnigt hotell i Torgiano utanför Perugia i Umbrien.
Till förrätt fick vi sill på örtvelouté med skånska smaker.Varmrätten var ”kummin och senapsgriljerat ankbröst”, till det ”smörsvängd brysselkål” och en pytti-panna gjord på tärnade rotsaker.
Allt snyggt upplagt och serverat och var dessutom hälsoriktigt sammansatt. Ett stort plus för detta till restaurangpersonalen och kockarna.
Efterrätten var ebit ”speddekaga” med ”karameliserat äpple och havtornsås” som gav en syrlig brytning mot det söta kakan.
En kall Loka och en kopp kaffe därtill och hela kalaset beslöpte sig på 140 kr.
Som vanligt ett glatt sällskap och otvunget umgänge. Extra finess var Lars Kristofferssons hyllningstal till kvinnan. Ger alltid skratt och applåder.

Senaste lunchen vi åt tillsammans var på Dannegården.
Senaste gången vi var på Restaurangskolan var i maj i år. Då handlade det om ”Söderslättsskafferiet”.
Läs också en artikel i Trelleborgs Allehanda: ”Gourmetkockar gillar skånsk mat”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar