tisdag 4 oktober 2011

Senior Sport School


I dag var det första träffen för Senior Sport School. 12 personer dök upp vilket var lite litet eftersom 21 anmält sig för att vara med. Lina Larsson (bild), marknadsförare som alldeles färskt anställts av Fame Fitness & Wellness på Hedvägen tog hand om oss. Hon informerade oss om programmets innehåll och lät oss sedan göra olika ”övningar” för att vi skulle lära känna varandra och uttycka ytterligare önskningar om utformningen av programmet. Jag skulle t ex gärna få tillfälle att skjuta luftpistol och luftgevär. Vi intervjuade varandra, gammal känd metod, och det var förbluffande hur lika många var med mig, vad gäller utbildning, arbetserfarenhet, familj och intressen. Inte konstigt eftersom det mesta vi hade gemensamt var att vi var fyrtiotalister av medelklass. Det var mycket trivsamma två timmar. Även om det säkert finns fler som bättre behöver denna kurs i förebyggande hälsovård för äldre.
Utbildningen har fyra grundpelare: Social gemenskap, meningsfull sysselsättning, fysisk aktivitet och goda matvanor. Exempel skjuta luftgevär, spela boule och laga mat.
Jag tycker att detta är en av de bästa idéer jag hört talas om på länge. Det handlar om förebyggande hälsovård för alla oss som börjat bli äldre.
Nästa pass är i övermorgon på Fame Fitness. De ska bli Line Dance med Maria Lippe som instruktör.
Fler bilder från dagens övningar.

Se tidigare blogg om Senior Sport School

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar