fredag 28 oktober 2011

Nya Seniorrådet i Skåne


Arbetsutskottet i det moderata Seniorrådet i Skåne bjöd in en moderat senioransvarig i varje kommun i Skåne till ett första möte torsdagen den 27 oktober klockan 10 – 14.
Vi träffades på Skånemoderaternas kansli i Malmö, Hans Michelsensgatan 9.
Det nya Seniorrådet i Skåne omfattar en representant från varje skånsk kommun. Det är personer som är engagerade i mycket både politiskt och annat så vi var nöjda att kunna samla tjugo personer.
Arbetsutskottets ordförande Käthe Berggren hälsade välkommen och informerade om den nya strukturen för Seniorrådet i Skåne och syftet med förändringen.
Två personer från Skanska), Daniel Ryman och David Eriksson informerade sedan om Burlövs första certifierade äldreboende, ett så kallat särskilt boende.
Våra ombudsmän Michael Larsson och Daniel Runemalm presenterade moderat politik inför valet 2014 som inleds med höstens äldrekampanj och delade ut kampanjmaterial. Anders Lunderquist presenterade Seniorrådets hemsida på www.skanemoderaterna.se/seniorerna. Anders har under hösten fräschat upp denna med ett mycket gott resultat.
Klockan var mycket och vi grep oss gärna an de förberedda smörgåsarna av modernt snitt.
Efter den korta lunchpausen presenterade arbetsutskottets Karl-Gustav Högberg (bild) ”Seniorrådets uppdrag inom moderata partiet”. Han är – liksom Käthe – ledamot av Moderata Seniorers riksstyrelse och är väl insatt i ämnet.
Det blev också tid för en frågestund och diskussion kring gemensamma lokala problem och förslag till lösningar.
Nästa möte ska hållas i mars månad.
Här finns en länk till bilder och namn på de närvarande kommunrepresentanterna.
Bild på Bo Håkansson, Helsingborg som presenterar sig medan Käthe Berggren bläddrar fram ett datum för nästa möte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar