fredag 14 oktober 2011

Kulturträff med Ingrid Malmqvist


Moderata Seniorer i Trelleborg arrangerade i eftermiddags en kulturträff med Ingrid Malmqvist som framförde några av sina vackraste dikter, visade egna målningar och berättade kända och okända anekdoter från sina många år på Malmö Stadsteater. I många år var hon bedårad och som förhäxad av teaterlivet tills hon blev alltmer klar över hur avunden och missundsamheten lätt tar över inom ett yrke där så många måste kämpa för att konkurrera och för att få roller.
Hon började på Malmö Stadsteater som volontär för ett halvt sekelskifte sedan och slutade som rekvisitachef. Vi fick lyssna på många verk ur hennes digra diktsamling med romantiska och existentiella motiv.
Chef för Stadsteatern var under 1950-talet Lars-Levi Laestadius medan Ingmar Bergman var konstnärlig ledare.
Ingrid kunde berätta om sina möten med kända svenska skådespelare som Ingrid Bergman, Ingrid Thulin och Max von Sydow, Harriett Andersson och Toiwo Pavlo, för att inte tala om alla kändisare som dök upp på premiärerna. Om Sten Broman kunde hon berätta mycket.
Men också internationella stjärnor på gästföreställningar som Danny Kaye och Marlene Dietrich. Men mest stolt var Ingrid naturligtvis över sina sju barnbarnsbarn!
Efter föreställningen bjöds det på kaffe med dopp och många passade på att ställa frågor och uttrycka sin beundran för Ingrids alla minnen och med vilken förmåga och inlevelse hon framförde dem.
Fler bilder finns här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar