tisdag 17 januari 2012


Johan Rheborg, alias Percy Nilegård

Johan Rheborg har betänkligheter inför sin och programmets fjärde dag: ”Jag har alltid fått lära mig att inte skryta, och här går det ut på att framhålla sig själv”. Tyvärr får han rätt. Det är inte lätt att överträffa Christer Lindarw och Louise Hoffsten. Det enda han visade sig vara bättre på än alla de andra i programmet är förmågan att köra Segway. Han överraskade sina gäster med att låta dem träna på att köra Segway med varierande framgång. Efter en stunds träning dök det upp ett gäng segway-polo spelare som uppgavs vara svenska landslaget. Det blev en minst sagt rörig match mot Stjärngänget. Men roligt var det.
Världscupen i Segwaypolo kommer till Sverige till sommaren. Gratis inträde.
Johan Rheborg är tråkig helt enkelt. Och räcker han inte själv till så gömmer han sig bakom sin mest kända gestalt Percy Nilegård som han beskriver som sin ”murbräcka” in i artistvärlden.
”Alla komiker bär på en svärta. Vilken är hans?” frågar Kim Anderzon. Jo, det är att hans föräldrar dog strax efter varandra, modern efter en lång sjukperiod i Alzheimers. Detta väckte så starka känslor att Johan Rheborg tvingades lämna det supérande sällskapet en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar