onsdag 4 januari 2012

The voice



Säsongstart för TV4s The Voice i går kväll. Carina Berg (bild) var bra som programledare, men de fyra i "juryn" var inga höjdare. Satt mest och pratade om hur bra de själva var. Det är inte lätt för artister när de inte har manus att följa. Då visar de vilka medelmåttor de är. Magnus Uggla var minst dålig. Carola sämst. Det blir första och sista avsnittet för min del.
Programmet är en version av det holländska programmet med samma namn.
De fyra coacherna (bild) lyssnade på 10 särskilt utvalda personer med "ryggarna emot dem" och hävdade att de aldrig sett deltagarna förut. När de hörde något positivt skulle de vända sig om.
Det var som att lyssna på en deltävling av Melodifestivalen på radio. Inte särskilt fascinerande. Men programledaren Carina Berg var helt OK.
Två av de tio fick bara se ryggarna. Åkte ut alltså.
De åtta godkända deltagarna skulle sedan välja i vars lag de skulle ingå.
Fyra valde Petter, två Ola Salo medan Magnus Uggla och Carola Hägg fick var sin att bearbeta och hjälpa till framgång i finalen.
Varken Ola eller Carola föreföll särskilt bekväma i sina roller, Petter var bättre och Magnus Uggla levererade till och med några skämt. Alla fyra i juryn var översvallande positiva till alla tio deltagarna. Inte så konstigt, programmet ger de fyra mycket stor gratisreklam.
Vanligt förekommande kommentarer var "sjukt bra röst", du gjorde låten sjukt bra", "grym röst".
Och som vanligt, långa reklamavbrott, då fick jag chansen att sortera tvätt. The Voice hemsida: Hemsidan på TV4.
PS. TV3 satsar på ett liknande program, True Talent, med Tommy Körberg, Danny Saucedo och Pernilla Andersson som jury. Låter nästan bättre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar