torsdag 9 februari 2012

Den sjungande trappuppgången

32 personer från Lindängen i Malmö ska lära sig att sjunga tillsammans i en operakör. Hela ålderskalan är med 16 till 82 år. Även mammor och papper med barn utan barnvakt vilket blir en utmaning att bemästra. En annan är att en del av den ursprungliga "laguppställningen" på 32 personer, från sopraner till basar, inte vågar komma. Nya måste rekryteras så att kören blir fullständig.
Stor dramatik, Linda och Tony Bengtsson, som är nära att förlora sitt barn, två månader före tiden, dock med lycklig utgång, och en vecka efter förlossningen är båda tillbaka i kören och sjunger!
Erling Fryde, 62 år, nybliven pappa, slits mellan familjen och kören. Familjen offrar han aldrig hur mycket han än älskar kören.
Lena Ekman Frisk, från Musikhögskolan i Malmö, växlar mellan glädje och förtvivlan. Hon har ett engagemang till tusen och får hjälp av deltagarnas entusiasm även när det är motgång.
Det blir en hemlig utflykt flykt från Lindängen till Malmö Arena och där inför 10 000 åskådare och lyssnare sjunger de MFF hymnen. Solosångare är allas favorit Fernando Concha! Mäktigt och en berörande upplevelse för alla.
"Ja, vi älskar Malmö FF. Ja, vi brinner för vårt lag". Det sjöng "Den sjungande trappuppgången", den nybildade kören på Malmö Arena.Vilket fantastiskt TV program På SvT i kväll. Vilken prestation av Lena Ekman.
Här finns en teambildning som även den dyraste management konsult skulle avundas.
Programmets hemsida.
Intervju med Valentina Öberg: "blev jag vald till stämledare för sopranerna och då kände jag mig riktigt stolt".
Artikel i Sydsvenskan: "Lindängen - en stadsdel det sjunger om".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar