måndag 13 februari 2012


Den svenska versionen av The office - Kontoret, har startat som serie på TV 4 på måndagskvällar i åtta veckor framåt. Henrik Dorsins karraktär Ove från Solsidan dyker upp som kontorschef på Svensk kontorshygien. Ett företag med minst sagt många udda personligheter.
I första delen får Ove Sundberg (Henrik Dorsin) i uppdrag av ägarna genom sin chef Idun Falkenberg (Lisa Linnertorp) att skära ner på kostnaderna vilket innebär att han måste sparka en anställd. Valet står mellan den tråkiga Lennart och den trevliga Janne och för Ove är det inget svårt val. Men lagen om anställningsskydd sätter käppar i hjulet. Säljaren Viking (Björn Gustafsson) har fått ett höj- och sänkbart skrivbord som han höjer och sänker hela tiden till kollegan Erik Lundkvists (Kim Sulocki) stora irritation. Men han löser det med hjälp av en "pakt" har har med
receptionisten Therese Johansson (Sissela Ben).
Det är dessutom Lennarts födelsedag och alla på kontoret skramlar till en present.
Det är vad som händer och vid dagens slut är Ove Sundberg, trots alla motgångar och misstag, ännu mer övertygad om sin egen förträfflighet som kontorschef.

Verksamheten ser mycket verklighetstrogen ut och Svensk Kontorshygien har följriktigt en egen hemsida där man kan beställa produkter som Luxury Soft och Premium Hair & Body Exklusiv Mini.
Den enda kritik jag har är att avsnitten kunde ha varit längre, med reklam och allt blir den effektiva tiden under 20 minuter! Och så måste man få se mycket mer av Sissela Benn!
TV-programmets hemsida, Företaget Svensk Kontorshygiens webbsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar