tisdag 7 februari 2012


SvTs nya dramasatsning ”Trettio grader i februari”.

Inledningen var verkligen bra och får mig att vilja se fler avsnitt. Men så är det också Anders Weidemann som står för idé och manus till dramaserien ”Leende guldbruna ögon” som jag verkligen gillade och skrev om för nästan precis fem år sedan (Hänförande dansbandsfilm på SvT).
Glenn (Kjell Wilhelmsen) är 45 år och tycker att det är dags att gifta sig och skaffa barn. Han är inte så attraktiv på äktenskapsmarknaden. Han blir nonchalerad på speed-date och börjar chatta med ett fejkat foto. Han lockar en kvinna från Thailand och åker sedan dit. Där träffar han thailändska Oh (DoungJai ”Phiao” Hiransri), som hjälper Glenn att leta efter sin dröm: någon att bilda familj med.
Efter att ha fått en stroke gör sig Joys (Hanna Ardéhn) och Wildas (Viola Weidemann) mamma Kajsa (Maria Lundqvist) av med både jobb och hus hemma i Sverige, och köper en bungalowby i Thailand. Nu ska hon och barnen äntligen sluta bråka. De letar efter byn Happiness från vilken de alla har underbara minnen.
Majlis (Lotta Tejle) övertalar sin man Bengt (Kjell Bergqvist) att åka till sitt älskade Thailand. På flygplatsen blir hon haffad för snatteri i en parfymaffär.
Thailändaren Chan (Thomas Chaanhing) har bestämt sig för att återvända hem och träffa sin son Pong (Sanong ”Love” SudLa). Tyvärr hittar han honom i en knarkarkvart.
Programmets hemsida på SvT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar