lördag 26 september 2009

Årets höstträff på Gästis i Anderslöv

I år hade Trelleborg äran
att genomföra Skåneseniorernas Höstträff. Den ägde rum på Anderslövs Gästgivaregård i går fredag. Temas för träffen var ”Den ökande brottsligheten och vårt behov av trygghet”. Talare var representanter för polisen, åklagarmyndigheten och riksdagen.
Jörgen Sjåstad, ny biträdande närpolischef för Trelleborg, Svedala och Vellinge var glad över den nyligen genomförda undersökningen som visade att invånarna i distrikten känner en större trygghet än tidigare. Den visade bland annat att vad invånarna mest besvärades av var ”buskörning med mopeder” och ungdomsgängens verksamhet. På bilden får Jörgen ett exemplar av "vardens grannaste språg" av Bertil Tomelius, ordförande för Seniorerna i Trelleborg.
Chefsåklagare Mats Mattsson från Malmö väckte stort intresse när han öppenhjärtligt angrep flera av de ”politiskt korrekta” sanningarna inom rättsväsendet. Han är för nolltolerans mot brott och kräver att fängelserna ska hållas helt fria från knark.
I Sverige blev han beskjuten med ett elefantskott genom sovrumsfönstret, vilken han lyckades undvika när han som åklagare på 90-talet ledde utredningen om mutbrott mot en president i Bosnien.
Sveriges längsta riksdagsman, Anders Hansson från Skanör, gav exempel på hur en förändrad brottslighet lett till ett ”råare samhälle”. Ett viktigt område för moderaterna och alliansen att göra insatser på. Redan klart med 20 000 nya poliser till 2010. Med 4 miljarder kronor extra i höstbudgeten är det nu dags för polisen att börja leverera. Ny lag om ”utvidgat förverkande”, lyxprylar som köpts med kriminella pengar kan övertas av staten och säljas. Alla myndigheter ska samverka över gränserna mot den organiserade brottsligheten med bland annat öppna register. På bild med Käthe Berggren, ordförande för Skåneseniorena.

Ulf Bingsgård fick reda ut den prekära politiska situationen i Trelleborg med majoritet för den styrande Trelleborgsalliansen i nämnderna men inte i fullmäktige och vad det innebär att ha satt den länge styrande socialdemokratin i ”utvisningsbåset”.
Jörgen Flinck talade sig varm för Trelleborg som kulturkommunen på Söderslätt och ”borgfogden” Peter Roos-Lindholm, redde med stor bravur ut sambandet mellan Harald Blåtand och Trelleborgen.
Ett drygt 40-tal deltagare var klart nöjda med dagen och till slut kunde representanter för styrelsen lämna över pinnen till Jan Olof Friedenman, Moderata Seniorer i Ystad, som tar hand om Vårträffen i april valåret 2010. Vårträffen 2009 hölls i mars i Båstad/Torekov.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar