torsdag 17 september 2009

Kliv ner från de höga hästarna

den 17 september
Kliv ner från de höga hästarna
Ibland får jag en känsla av trycket från "det politiskt korrekta" har ökat de senaste åren. Moderaterna har erbjudit mycket nytt främst vad gäller att värna om den enskilde invidens rättighet att bestämma över sig själv och vardag. Detta är mycket bra och en ideologi som tilltalar mig till hundra procent. Men jag börjar fundera på om partiets presentation av sig själv som "den nya arbetarpartiet" - även om detta är helt korrekt, socialdemokraterna och den rödgröna gruppen har ju tvingats positionera sig som "bidragtagarna parti", tyvärr också lett till att man från socildemokraterna och vänstern tagit över och blivit de nya makthavare som nu bestämmer vad som är politiskt korrekt utan att ändra mycket på innehållet. Därför blir trycket idag "dubbelt".
I en artikel på DN-debatt idag skriver Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund bl a "I snart sagt varje hörn av Sverige har man börjat syna om förhållandena är ideologiskt riktiga; det skall undervisas, klandras och dirigeras. Ytterst handlar det om att folk har rätt att slippa bli besvärade av den politiska makten av den enda anledningen att de är vanliga".
Jag är ingen anhängare av kristdemokraterna, i annan mening att de troligen behövs för en fortsatt Alliansregering, men den meningen håller jag gärna med om. Liksom:
"Alla politiska diktat serveras förstås i toleransens namn. Men man märker sällan tolerans för folks rätt att leva som folk gör mest även när det står i strid med de ideologiska modellerna. Det är ett perspektiv som är som bortblåst i svensk debatt".
Detta är den ena sidan. Den andra är att många av de "vanliga" svenskar som inte känner sig bekväma med det ideologiska trycket går över till Sverigedemokraterna, och därmed riskerar vi ett verkligt kaos i demokratin efter valet 2010. Och det vore enligt min mening långt värre än att öka toleransen mot vanligt folk inom "det politiskt korrekta".
Det är också intressant att läsa den stora mängd kommentarer som följt på artikeln. Läs en del här.

Läs Hägglunds artikel här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar