torsdag 7 oktober 2010

Deutschland schafft sich ab


I Sverige chockas politikerna av att Sverigedemokraterna tagit sig över spärren till riksdagen och i Tyskland debatterar man en bästsäljare, som beskyller muslimska invandrare för att "fördumma samhället". Bankmannen Thilo Sarrazins bok "Tyskland avskaffar sig själv" hävdar att landets generösa välfärdsförmåner har lockat stora mängder muslimska invandrare som vägrar att låta sig integreras i samhället. Boken beskriver muslimerna som generellt underlägsna.
Boken är populär, den såldes i 600 000 exemplar på en månad. Hans parti, Socialdemokraterna är på väg att utesluta honom.
Opinionsmätningar i Tyskland berättar att ett nytt högerparti skulle kunna få omkring 20 procent av rösterna. Många CDU-väljare tycker att Angela Merkel svikit dem. I september bildade de ett nytt parti, Frihet. Erika Steinbach har lämnat CDUs styrelse på grund av dess politiska korrekthet att inte diskutera vissa frågor som nationalism, religion, minoriteter och inte minst invandring. De flesta tyskar delar inte Steinbachers och Sarrazins idéer men de ogillar att man försöker tysta eller ignorera dem. Nu saknas bara en karismatisk ledare som kan elda massorna.

Deutschland schafft sich ab på Wikipedia.
Läs mer i Sydsvenskan, Aftonbladet och Svenska Dagbladet.

Läs artikeln i The New York Times, "Right-Wing Sentiment, Ready to Burst Its Dam", eller läs den här, översatt i Tempus nr 39 2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar