onsdag 13 oktober 2010

Seniorrådet på hotell Svea


I går träffades Seniorrådet i Skåne i Simrishamn. Vi hade bokat Piratenrummet och där höll vi vårt sammanträde medan Piraten själv blickade ut över de församlade.
Närvaron var glädjande hög, alla rådsmedlemmarna var där, förutom representanten för nordvästra Skåne, Gunilla Monsén-Lindström från Ängelholm som tyvärr fått förhinder. Alla rapporterade det "parlamentariska" läget efter valet sina kommuner. Torgil Rundcrantz rapporterade från Kristianstad där Alliansen har majoritet med hjälp av Miljöpartiet. I Simrishamn kompliceras situationen av två småpartier, Österlenpartiet och Gudrun Schymans Fi som fick fyra mandat vardera. Allt enligt Karl G Högberg. Mest tid ägnade vi åt att planera inför "Höstträffen" som i år är förlagd till just Hotell Svea i Simrishamn. Fredagen den 29 oktober kl 09.30 med Temat ”Efter valet – vad kommer att hända?”. Det gäller att boka in de rätta föredragshållarna och att dra publik.
Vi diskuterade hur vi bäst ska utveckla vår hemsida.
Efter sammanträdets slut åt vi Dagens Lunch, för min del Kalvkött i dillsås med kokt potatis. En klassiker, svensk husmanskost, riktigt gott.
Seniorrådet har ansvaret för nätverket Moderata Seniorers verksamhet i Skåne län. Vi ska, vad gäller äldrefrågor, kunna var rådgivare till den moderata förbundsstyrelsen i vilken Rådets ordförande Käthe Berggren är ledamot. Sekreterareuppgiften delas mellan Sven Borgvald och mig, Bertil Tomelius. För att lösa våra uppgifter försöker vi hålla kontakt med länets Moderata Seniorer i de olika kommunerna. Vi är en sammansvetsad grupp som trivs med varandra och som därför kan arbeta effektivt och samtidigt ha roligt ihop.
Bloggar från tidigare möten med Seniorrådet: 2009-10-21, 2008-10-09 och 2008-08-26.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar