torsdag 14 oktober 2010

Lycka till Thomas Bodström!


Thomas Bodström ses av många som en trolig efterträdare till Mona Sahlin därför väcker det ett stort uppseende i svensk massmedia när han nu begär partiell tjänstledighet från riksdagen. Enligt regelverket kan inte riksdagen bevilja en sådan så Bodström tvingas välja mellan att lämna riksdagen eller lämna USA och komma tillbaka till riksdagen.
Han kan tjäna pengar på att skriva böcker. Han har redan skrivit två deckare. Han kan få dem översatta i USA och har möjlighet att tjäna grova pengar. Han har en bra yrkesbakgrund som han också kan leva gott på.
Inte att förvåna sig över att han väljer detta i stället för att vara riksdagsman i oppositionen i Sverige för ytterligare fyra år.
Visst kan han bli partiledare, men för vilket parti? Det måste bli Socialdemokraterna, ett parti som förefaller dömt till en evig oppositionsroll och till en fortsatt kräftgång bland väljarna. Tomas Bodström har förstått, kanske tidigare än sina riksdagskamrater, att Socialdemokraterna har sin framtid bakom sig, det finns ingen plats för det partiet längre. Allians för Sverige mutar in allt större del av den politiska kartan där det före detta arbetarpartiet hade sin styrka.
Man kan bara säga, lycka till i USA Thomas Bodström.
Och tack för den hjälp du gav vid valet av riksdagens talman för några veckor sedan genom att lämna din stol tom och därmed göra det möjligt att välja Alliansens förslag, Per Westerberg, utan att Sverigedemokraternas röster påverkade.
Artiklar i Expressen och Aftonbladet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar