måndag 2 november 2009

Underhållande match på Swedbank Stadion

I går gjorde jag ett besök
på Swedbank Stadion i Malmö. Den är så stor att den såg tom ut med nästan 10000 publik. MFF- BP i säsongens sista match. Omväxlande och spännande men lite semesternonchalans på sina håll. Några låg redan på playan på Kanarieöarna, måntro.
Två gratisbiljetter till mig och min dotter Lina hade svärsonen Andreas Larsson ordnat. Som årskortsinnehavare, förstås.
Trevlig eftermiddag. Tiden gick ovanligt snabbt. Stadion är modern och bekväm med många toaletter och kiosker. Överraskande nog är en teknik bedrövlig. Det är högtalaranläggningen som mest låter som Eslövs JärnvägsCentral på 1950-talet.
Malmöpubliken blev allt mer frustrerad inför hemma lagets oförmåga att göra mål. Motståndarna, Brommapojkarna, ansågs knappt värdiga att ens få spela mot MFF. Förlösningen kom i 70:e matchminuten och frälsaren var nr 18 Edward Ofere, nigeriansk fotbollsspelare som kom till MFF för fyra år sedan. Därför blev chocken desto starkare och ilskan mot det egna laget ännu större en kvart senare då Nabil Bahoui kvitterade 1-1 för Brommapojkarna. Bahoui är alldeles ny, gjorde sitt första allsvenska mål för en månad sedan och vars önskan är att "spela i Barcelona och peta Zlatan".

Resultatet var rättvist även om det huvudsakligen var MFF som anföll och BP som försvarade sig och kontrade. Bra målvaktsspel på ömse sidor.
Förra gången jag var på Swedbank Stadion var i maj tidigare i åt. Då blev det 1-1 mellan TFF och MFF. Blogg om detta här. Bilder på målskytten Edward Ofere, den blåe mälskytten och på mig själv, för dagen på gratis plats med bra utsikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar