lördag 19 november 2011

BK Starke gav nostalgi känslor


I går kväll gjorde jag något jag inte har gjort sedan 1950-talet nämligen att vara åskådare på en brottningstävling.
Redan på den tiden fanns BK Starke, brottningsklubben från Trelleborg, och i kväll såg jag den ”livslevande” i en match mot BK Ore från Vinslöv, även den en legendarisk klubb.
Både lagen tävlar i Skåneserien division 1. Där finns också andra gamla kända lag som Bergania från Helsingborg, Sparta från Malmö och framför allt Eslövs AI, som jag höll på den tiden det begavs sig. Då den olympiske guldmedaljören i fristilsbrottning i Helsingfors 1952 utgjorde ankaret. Han var vaktmästare på Eslövs högre allmänna läroverk, numera Ekenässkolan och min och andra elevers stora favorit.
Det blev en nostalgisk upplevelse. Det var kul med kämpaanda, en entusiastisk publik och vågade kast. Nästan som på 50-talet.
Starka göingar från Vinslöv, BK Ore, vann lätt med 26-11. Men ”Starke man” Mattias Mårtensson grejade i alla fall en överlägsen fallseger i avslutande tungviktsmatchen. Seger blev det också i andra matchen där Daniel Terkildsen vann. För övrigt bara Ore-segrar för hela slanten. Inklusive en w.o. seger. Förlorade gjorde Linus Green, Lukas Borg, Keith Malmberg, Sebastian Green, Dennis Vollenweider och Anders Nilsson.
Besöket gav verkligen mersmak. Funderar på att bli stödmedlem. Nästa hemmamatch är den 1 december och snart är det Fyrstadsfinal i Trelleborg, den 17.12 klockan 11, med Arboga, Huddinge och Örgryte som alla har landslagsbrottare i sina lag.
Läs mer i en artikel av Sigge Hansson, lokalidrottens mästare, i Trelleborgs Allehanda.
Mer om Viking Palm och Eslövs AI: Kändisar 1, fristilsbrottaren Viking Palm.
BK Starke och BK Ore.
Skåneserien division 1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar