söndag 27 november 2011

Kickoff för valet 2014

Ja, det var vad Skånemötet den 25-26 november handlade om.
Ett hundrafemtiotal personer från Skånes alla hörn från kommunalråd och föreningsordföranden till alla vi andra som vill göra en extra aktiv insats för en fortsatt moderat seger i september 2014, hade samlats i Landskrona på hotell Öresund.
Tonvikten låg på att framgången hittills har legat mer på riksplanet än i kommunerna men nu ska det bli ändring på den saken. Ta tag inte bara i lokala frågor, utan lokal-lokala frågor, börja med dina närmaste grannar. Lyssna på deras behov av förändring. Visa att vi lyssnar och tar till oss, att vi lyssnar och tar tag.
Ett annat viktigt budskap som ständigt återkom var att nu ska slaget stå om välfärdsfrågorna.
På det området handlar det inte om "kunder" eller "brukare", inte om siffror och statistik.
Utan här möter vi väljarna som människor, som individer, för att vinna deras förtroende inom områden som äldrevård, sjukvård, skola och barnomsorg.
Vi måste visa att vi vill alla väl och ha ett utifrån - in - perspektiv.
Väljarna har redan ett stort förtroende för moderat politik när det gäller ekonomi och skattepolitik nu måste vi också vinna väljarnas förtroende för de "mjukare" frågorna.

Därför inleddes konferensen med att socialförsäkringsministern Ulf Kristersson talade utifrån rubriken "Hur gör vi den lokala socialpolitiken mer moderat?"
Peter Danielsson kommunstyrelsens ordförande Helsingborg följde upp med att presentera Moderaternas nya kommunpolitiska handlingsprogram.
En bra utgångspunkt för att vinna nya väljare på välfärdsområdet är att ha ett "lyssnande förhållningssätt". Stora öron och en mindre mun. Erfarenheter av detta sätt att arbeta presenterades av Jörgen Engvall som är chef för Moderaternas utvecklingsenhet och utvecklingssamordnare Camilla Andersson.
"Med sikte på 2014 och ännu bättre valresultat i alla tre val" var vad lördagsförmiddagen ägnades åt.
Nu fick vi lyssna på partiets biträdande partisekreterare Gunilla Sjöberg och det lyfte föreställningen enligt min uppfattning. Hon visade själv det förhållningssätt som är så viktigt för oss alla att ta till oss om vi ska kunna ta initiativet också i de "mjuka frågorna" och öka förtroende hos väljarna för partiet också på detta plan. Att arbeta engagerat med hjärta, känslor och omtanke om människan i centrum.
Men inte blev det sämre att vi sedan fick ta del av den regionala politiken med tre verkliga ess på podiet: Pia Kinhult regionstyrelsens ordf, Carl-Johan Sonesson, ordf i hälso- och sjukvårdsnämnden samt Pontus Lindberg (M), ordförande i regionala tillväxtnämnden, som pratade om Skåne som den "nya miljonstaden".
Varefter förbundsordförande Lars-Ingvar Ljungman som fungerat som moderator tackade alla som offrat en fredag kväll och en lördag i partiets tjänst.
Vad mer kan sägas? Jo, att vi på fredagskvällen bjöds på mat i en fantastisk miljö och med trevligt sällskap på restaurangen på Citadellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar