torsdag 3 november 2011

Inaktivitet är direkt livsfarlig!


Anna Ohlsson (bild) lyckades överträffa tidigare professionella ”föreläsare” inom ramen för Senior Sport School i Skåne. Men så har hon också lång erfarenhet av att vara idrottsterapeut och har magisterexamen från Umeå Universitet och forskar där i idrottsmedicin. Fyra årig utbildning i idrottsmedicin i Missouri State University finns också med. Hon har arbetat för Amerikanska Olympiska Kommittén samt med flertalet internationella landslag. Nu driver hon Anna´s House of Rehab i Karlskrona.
Hon är en mycket duktig föreläsare med en gedigen utbildningsbakgrund inom idrottsmedicin och med stor pedagogisk förmåga att fängsla sin publik. Jag fick ofta svar på mina frågor innan jag ställt dem. Tala om att ”överträffa kundens förväntningar”!
Vi var ett tiotal deltagare för Senior Sport School som lyssnade på henne i går på Rådhuset i Trelleborg och vi lärde mig mycket nyttigt om kroppens reaktion på träning. Vi blev alla övertygade om att det är ”livsfarligt” att inte röra på sig. Alla rörelser som utövas så länge att man blir ”svettig på ryggen” är bra. Även hänga tvätt, dammsuga och räfsa löv. Men viktigt är också gå ner i varv efter träning, att stretcha och att sova. Goda sömnvanor är ett måste för att rörelse och träning ska ge resultat. Korta tupplurar på 20-30 minuter kan ersätta upp till två timmars nattsömn.
Hennes föreläsning rekommenderas varmt.

Tidigare bloggar om Senior Sport School
Restaurangkväll på Liljeborgsskolan, 11-10-18, Senior Sport School, 11-10-04 och Presentation av Senior Sport School, 11-09-07.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar