torsdag 8 december 2011


Julträff med vänner

I går samlades ett trettiotal medlemmar i Vänskapsföreningen Sverige-Tyskland på Fackborgen i Trelleborg för att under några timmar glömma julhandel och pepparkaksbak.
Det blev några timmar under gemytliga former. Gemenskapen var stor med en blandning av gamla och nya medlemmar.
Föreningens ordförande Leif Jönsson hade fått permission för att tillsammans med sin hulda maka Irene fira deras gemensamma gulbröllopsdagar varma och soliga nejder. Vice ordförande Olle Pettersson vikarierade som värd med den äran.
Vi åt läckra landgångar som var himmagjorda av Harriet Welin (på bild med Bertil Tomelius) med flera, drack inget starkare än lättöl eller vatten.
Vi sjöng unisont många julsånger, de tyska gav mig nostalgiska känslor från lång tid tillbaka då jag tillbringade jularna med min två äldsta barn i Mattersburg i Österrike, då de träffade sina kusiner.
Oh, Tannenbaum, oh Tannenbaum…Luciasångerna, särskilt Staffan Stalledräng, erinrade mig om de många år då jag var stjärngosse i Luciatåget på AMU/Lernia i Malmö. Julstämningen var hög och spontana juldanser förekom kring låtar som ”Så göra flickorna…
Sångerna leddes och ackompanjerades på ett trevligt sätt av Sven-Ola Dahlström och ”Kidde” Persson.
Margareta Segerhagen (bild) deklamerade Viktor Rydbergs ”Tomten” med stor inlevelse och bravur.
Birgit Holmberg (bild) visade hur väl insatt hon är i vår svenska Lucias historia och bakgrund. På bild också Helge och Anna Olsson.
Några tidigare artiklar om Vänskapsföreningen Sverige-Tyskland:
Jubileumsfest, 2011-10-20, Busstur till Stade 2011-09-12, Utflykt till Sassnitz 2011-05-15.
Föreningens hemsida finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar