tisdag 6 december 2011

Slaget om Sverige

Slaget om Sverige är ett frågesportprogram med premiär i söndags kväll den 4 december 2011 på TV4. Det leds av Ingvar Oldsberg med Björn Hellberg som domare.
Båda ser pigga ut, även Oldsberg som nyligen drabbades av cancer. Upplägget liknar mycket ”På spåret” som de båda ledde tidigare under många år. Slaget om Sverige har ett lugnande tempo med färre effekter, är mer pedagogiskt och seniorinriktat. Åtminstone gäller detta reklaminslagen. Owe Törnqvist är med från Upsala likson bandyfinalen på Studenternas IP.
I varje program tävlar två lag med tre tävlande i varje lag, alla personer inom laget kommer från samma ort. De tävlande svarar på ett antal frågor i tur och ordning innan det är dags för final. I finalen deltar enbart lagledarna från de två lagen. De ska svara rätt på så många frågor som möjligt inom en begränsad tid. Tiden är lika många sekunder som antal procent av den totala poängen som den tävlandes lag fick ihop. Totalt deltar sex lag under varje säsong.
Den första kampen stod mellan Eskilstuna och Sveg. Maria Wetterstrand, fd legendariskt språkrör för Miljöpartiet, var lagledare för Eskilstuna. Hon tävlade tillsammans med sin barndomsvän Måns Vestin och sin mammas väninna Kersti Bauer Birgersson.
Erik Ekstrand, känd från Erik och Mackan på TV6, har tagit hjälp av sin pappa Alf Nilsson och gymnasievännen Maria Weimer.
Hur det gick? I den avgörande finalen slag Maria Wetterstand över Erik Ekstrand med 6 rätta svar mot 4.
Nästa söndag blir det Gustaf Hammarsten mot Belinda Olsson. Stockholm mot Göteborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar