fredag 23 december 2011


[Buzz]

Vilken thriller avslutning. Oförutsägbar och spännande. Och med både cybervärlden och den internationella politiken inblandad. En given julklapp inte bara för nördar. Och glöm inte del ett [Geim] som man får till ett extra billigt pris till jul. Ett måste.
Boken slutar med flera spännande öppna frågor som garanterar att Anders de la Mottes tredje bok också kommer att sälja bra.
”[Geim]” utsågs till årets bästa debut av Svenska Deckarakademin 2010. Så visst har förväntningarna varit höga på Anders De La Mottes uppföljare ”[Buzz]”, del två i en trilogi om Henrik ”HP” Pettersson och hans storasyster, tillika polisinspektören Rebecca Normén.

Henrik "HP" Pettersson fruktar ständigt att Spelledaren är efter honom för att ställa honom till svars för att han förstört spelledningscentrum. Han är misstänksam mot alla nya personer han träffar under sin landsflykt som Mr Anderson. Han träffar Anna Argos, blir anklagad för att ha mördat henne blir förd till Dubai men släpps och blir hemskickad till Stockholm. Där får han jobb ArgosEye som är det företag som Anna äger men tvingats lämna kontrollen över till sin före detta make Philip Argos. ArgosEye hjälper sina kunder genom att ständigt bevaka allt som sägs om dem och av vilka. Och nästa steg är att påverka och kontrollera vad som sägs om dem. Knowledge - Security - Control.
Starta rykten är bästa sättet att få kontroll över "buzzet" - informationsflödet.
Henriks syster Rebecca Normén är i Darfur i Afrika som chef för en livvaktsgrupp. När gruppen är tillbaka i Stockholm får Normén reda på att hon är anmäld för tjänstefel och ska internutredas. I väntan på utredningen befrias Normén från sin tjänst med full lön.
Det sprids elaka rykten om henne och hennes kolleger på forum på Internet.
Om Buzz
Cecilia Isberg i Kristianstadsbladet: "Läs [geim] först",
Christian Johansson: "Läsarnas förväntningar är höga efter premiärboken",
Nisse Scherman i DAST: "Författaren hare en rakt utstakad lysande framtid som thrillerförfattare".
Blogg om förra boken [geim].

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar