tisdag 7 juni 2011

Glädjefylld kvalfotboll


9-1 i EM kval i fotboll på 4 dagar. Zlatan gör äkta hat-trick mot Finland. Isaksson håller nollan. Vilken njutbar TV-underhållning! Levererad av TV3 och TV4.
Kvalificeringsomgångarna inför EM i fotboll 2012 är i full gång. Sverige spelar i kvalgrupp E. Totalt kämpar 54 europeiska länder om de 16 åtråvärda finalplatserna i Polen och Ukraina nästa år. Kvalet spelas i nio grupper och vinnarna från varje grupp plus den bästa 2:an går direkt vidare. Kvalet avslutas i november 2011 med play off-matcher, där de övriga åtta tvåorna deltar, och de fyra vinnarna tar sig till EM.
Under veckan som gått har sportintresserade kunnat njuta av en fantastisk fotbollsfest. 9-1 i kvalfotboll. Den 3 juni var fotbollslandslaget i Moldavien för att vinna säkert med 4-1, en match där särskilt Johan Elmander briljerade. Det följdes på den 7 juni på hammaplan på Råsunda där Sverige krossade Finland med 5-0. Zlatan Ibrahimovic visade vilken kung han är, även i svenska landslaget. Han startade på bänken, kom in efter 20 minuter och hade snart ökat Sveriges ledning från 1-0 till 4-0 med en äkta hat-trick! Om Sverige inte vinner sin grupp är målet att bli den bästa 2:an och därmed bli direktkvalificerad till finalomgången nästa år.

Uefas officiella webbplats. EM i fotboll 2012, officiell webbplats. Svensk fotboll.se. Annan svensk webbplats.
Rapport från matchen Moldavien-Sverige 1-4.
Rapport från matchen Sverige-Finland 5-0.
Bild på Zlatan Ibrahimovic sedan han gjort sitt andra, och Sveriges tredje mål på Finland i går kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar