fredag 24 juni 2011

IFK på Vångavallen

I går kväll var det fotboll på Vångavallen i Trelleborg. Där spelade IFK Trelleborg mot IFÖ Bromölla IF. Både lagen ligger i toppen av Division III Södra Götaland på fjärde respektive tredjeplats. Matchen blev jämn, det var två jämnstarka lag som möttes. Bromölla hade ett övertag i spelet medan Trelleborg hade de vassaste målchanserna. Spännande blev det först på slutet. I 83 minuten tog Trelleborg genom Mounir Fahro (bild) ledningen med 1-0. Men vad hände? På tilläggstid kvitterade Bromölla till 1-1. Då hade IFK dessutom bränt en straff i 57 minuten. Supportrarna var hörbarligen frustrerade över alla brända målchanser.
Klockan 19 började matchen och samtidigt började fem allsvenska matcher som man kunde följa på sportradion. Trelleborgs FF mötte HIF i Helsingborg. Min glädje blev stor då TFF tog ledningen tidigt i machen. Men den glädjen varade inte länge. Efter 36 minuter stod det 4-2 till HIF och vid slutsignalen 7-3!
Biljetten var billig, femtio kronor, bara tjugo för pensionärer. Jag köpte lotter – vinstlösa – för en annan tjuga och korv och bröd i pausen för femton. Drygt hundra personer i publiken.
På tisdag nästa vecka möts lagen igen, nu i Bromölla. Rapport från matchen finns här: ”IFK tappade onödigt poäng”.