måndag 27 juni 2011

Ny förlust på Vångavallen

Nu mot AIK. I torsdags spelade Trelleborgs FF mot HIF i Helsingborg och förlorade stort med 7-3. Det var den fjärde raka förlusten på rad. I går kväll, söndag, kom AIK på besök till Vångavallen. Optimismen var stor. Hemmaspelarna möttes med taktfasta applåder och stående ovationer. Visst har de publiken med sig alla de 2395 betalande, 50 % fler än till senaste hemmamatchen mot Häcken. Och det var ett annat lag som kom till start. Det blev en pigg första kvart med många chanser på båda håll. Stor glädje blev det då Ibrahim Koroma i 24e minuten nätade 1-0 för TFF. TFF hade många hörnor, bland andra en trippelhörna i slutet av första halvlek. Efter pausen kvitterade AIK till 1-1 efter en försvarstavla. Det var en spännande och underhållande match med öppet spel från lagen lagen. Tyvärr punkterade Ibrahim Bangura matchen med en nick som Viktor Noring borde ha tagit och den ledde till TFFs femte förlust i rad. Även Viktor Noring kan få problem med självförtroendet efter att ha släppt in så många mål. Nu är det nedflyttningsträsket som gäller. Näst sista plats i Allsvenskan, bara Halmstad bakom.
Kvällens lirare blev Martin Mutumba för AIK och Peter Abelsson för TFF (bilder). Nu väntar dubbelmöte mot Kalmar FF. Först borta, sedan hemma.
En bra beskrivning av matchen finns här.
Artikel i Trelleborgs Allehanda: "Nu är TFF borta även hemma".
För övrigt var det en varm sommarkväll med svag vind, som gjort för att njuta av fotboll.