fredag 3 juli 2009

En dag på stranden



Ännu en av dessa fantastiska sommardagar på Söderslätt. Högtrycket har nu varat i över två veckor utan förändring. Det enda som hänt är att himlen någon eftermiddag tornat upp sig med några blixtar och några regnstänk som följd, som mest har det blivit 3 mm regn. Temperaturen är redan klockan nio 23 grader i skuggan för att sedan max kring 27 grader bort mot eftermiddagen. Det är nästan vindstilla så det känns mycket varmt.

Jag tog tillfället i akt i förmiddags att göra en lång cykeltur på 25 km via Klagstorp, Vallby, Stora Isie och Böste till Smyghuk och Smygehamn och sedan hem igen. Vi stranden i Böste såg jag fler svanar samlade än någon gång tidigare. Kanske är det den starka lukten av rutten tång som har dragningskraft. Men vacker var det (bild). Dagar som idag känns det knappast som att man har motvind, enbart medvind. Då är det ett verkligt nöje att cykla. I Smygehuk grillades det hela grisar inför måltiderna i kväll (bild).

Min fru och jag valde i stället att inta en måltid på Galleri Isietio, där föreningen "Öppna Sinnen" hade medlemsmöte och det gjorde vi rätt i. Det var en trivsam tillställning med många vänliga människor. "Tangotanten" Bodil Bendixon underhöll medan vi åt. Hon var mycket aktiv och aktiverade också en hörbarligen förtjuist publik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar