onsdag 1 juli 2009

Premiärkväll i Smyge


I kväll var det premiär för Smygekväll, "25 år på Udden" med Sveriges Sydligaste teater, Piggsvinsteatern.
Det var 25-årsjubileum för Piggsvinsteaterns populära ”Smygekvällar”,som i år bjuder på en kavalkad ur de tidigare 24 årens shower. Sång och musik varvat med skämthistorier som monologer och dialoger i det anrika Köpmansmagasinet. Tyvärr var alla skämten av typ "Vi har hört den förut".
Piggsvinsteatern grundades av Jan Christmar 1985. Tyvärr kunde han inte vara med i årets föreställning och detta hade nog sitt pris. Även om hans ersättare Håkan Carlsson inte allt var oäven, han var i alla fall kvällens bästa dansare.
Michael Petersson hade ett tungt lass att dra. Han var med i nästan alla av de 28 sånger och sketcher som årets show bestod av. Och allt på knappt fem kvart. På det sättet var det också en typisk premiärföreställning, mycket föreföll inte vara helt på plats och tillräckligt inövat. Det gick alltför fort, stressat och hektiskt.
Ulrika Christmar-Stafström lockade till skratt med "Pensionärern
med barnbarn" (Jonathan Gunnarsson), Mikael Petersson och Sanna Stafström gjorde en elegant "Faderittan hoppsan" och Kamilla Ek en extra välsvrvad tjej i "Gulliga Mulliga brudar". Alla bra i avslutningen "Här påslätten".
Piggsvinsteatern, hemsida.
Michael Petersons CV-sida.
Över två år sedan jag såg dem senast. Dåpå Rosenhageni Anderslöv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar