torsdag 30 juli 2009

Fel frieri på Grand



Jag var på bio i går kväll. Jag var säker på att jag skulle se "Sommaren med Göran", och blev förvånad men inte besviken när det visade sig att jag kommit en dag för tidigt och i stället "The Proposal" (Frieriet) rullade fram på duken. Först i kväll, fredag är det dags för premiären på Göran. The Proposal är en amerikansk komedifilm från 2009, regisserad av Anne Fletcher
När den krävande kvinnliga chefen Margaret Tate (spelad av Sandra Bullock) i New York står inför att bli deporterad tillbaka till Kanada tvingas hon tänka snabbt. Ett sätt att få fortsatt uppehållstilstånd är att gifta sig med en amerikan. Vilket i stundens hetta blir hennes hunsade assistent Andrew Paxton (spelad av Ryan Reynolds), som fått utstå hennes egenheter i åratal. Han går endast med på att följa med i charaden med några förebehåll, hons ska fria till honom (bild) och befordra honom till chefredaktör. Det omaka paret flyger hem till Andrews stora familj i Alaska. Där finns också Andrews blonda och snygga f d flickvän Gertrude (spelad av svenskan Malin Åkerman, bild). Olika händelser och situationer gör att affärsöverenskommelsenm blir allt mer en kärleksrelation. Särskilt komplicerat blir det med ett improviserat bröllop i antågande och med immigrationskontrollanter i hälarna.
Allt håller på att sluta med en skräll för många inblandade men då griper farmor (Betty White, bild) in och med hjälp av en påhittad hjärtattack får hon allt på plats och de äkta känslorna tar över.

En omväxlande och underhållande film med mycket duktiga skådespelare som det var en njutning att titta på. Mycket romantik och humor.
Fakta på IMDb.
Omväxlande och underhållande med mycket duktiga skådespelare som det var en njutning att titta på. Mycket romantik och humor. Och som sagt. ikväll blir det premiär klockan 21. Senaste sedda film på Grand var The Reader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar