lördag 1 augusti 2009

Palestinske presidenten Abbas anklagas för mordkomplott mot Arafat

Faruk Kaddum underblåser splittringen i Fatah med (sannolikt) falska mordanklagelser.
På en presskonferens i den jordanska huvudstaden Amman, riktade i början av veckan, Fatahrörelsens andreman och rörelsens ledare i exilen, extremt allvarliga anklagelser mot den palestinska presidenten Abbas. Han påstod att Abbas, tillsammans med sin före detta säkerhetsrådgivare, Mohammed Dahlan, och med israelerna planerat att förgifta palestiniernas historiske ledare, Yassir Arafat. Förutom de djupa motsättningarna mellan Fatah och Hams uppstår nu en oöverbrygglig klyfta inom Fatah.
Den palestinska regeringen menar att Kaddums beskyllningar grundar sig i att han är mot att en Fatahkongress hålls i Betlehem. Han riskerar där att förlora sin sista post i rörelsen på grund av att så få delegater tillhör diasporan. Kaddumi var Arafats "utrikesminister" under PLOs tid i exil i Tunis. Arafat dog i november 2004 i en ännu ouppklarad sjukdom som många palestinska ledare misstänker var en följd av förgiftning.
Läs mer här: "Qaddoumi reaffirms involvement of Abbas and Dahlan in killing Arafat, Fat'h Leaders Exchange Accusations" eller läs artikeln här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar