tisdag 18 augusti 2009

Mellan sänkte igen

I helgen tävlade vårt sto Mirella II
mamma till hingstfölet Minton, på Gotland i det s k Dubbeltravet för ponnytravare. Gotland är ju russens födelselandskap. Med på resan var Sanna Langmarkers Ljungens Pirat. De hade hyrt en extra stor transportvagn, en Boj, för att få gott om plats både för hästarna och och allt "bagage" som måste med. Redan halv fem i tidig gryning gick avfärden i torsdags. På eftermiddagen kunde de stalla in hästarna på Skrubbs travbana i Visby. Fredag var första täclingsdagen. Då kvalade Pirat till Femårsbaggen. Han tog sig lätt till söndagens final med en femteplats med kilometertiden 2.05,9.,
Mirella sprang i lopp åtta där hon nådde en fin bronsplats på 2.07,8. Under den tävlingsfria lördagen deltog de två hästarna i en drop in utställning för deltagande hästar. Mirella nådde fina 39 av fyrtio poäng och fick medalj för detta. Detta är viktigt före fölande ston liksom bra kilometeretider. På söndagen gick finalen för Femårsbaggen med autostart. Här fick Pirat en meriterande 7:e plats bland 12 hästar och han sänkte sitt personbästa till finfina 2.02,1. I ett annat lopp sänkte Mirella sitt personbästa till 2.05,5 efter ett jättefint lopp.
För tre år sedan deltog vår nu åttaårige "mästertravare" Muskot i Femårsbaggen. Han blev då femma och sänkte sitt personbästa till 2.01,6. Nu var hans yngre kompis Pirat bara halvsekunden långsammare. Nu springer Muskot själv tio sekunder snabbare. Bild på Nilla Tomelius (10) med Mirella och Sanna Langmarker med Ljungens Pirat.