fredag 14 augusti 2009

Cuba Red

Det är raffel på högsta nivå i denna Helsingborgskvinnan
Bodil Mårtenssons sjätte kriminalroman från 2005. Den handlar om kriminella motorcykelgäng, torpeder och internationell brottslighet. Samtidigt som dessa terrorister är hänsynslöst farliga mördare så presenteras många av dem nästan som ett slags töntar och det kanske de också är.
"Cuba Red" är en helsvart, stor och muskulös man som just rymt från ett fängelse i Florida. Han är kuban och härstammar från svarta slavar som kom från Afrika till Amerika. Han får hjälp med att rymma av Toni Tong, svenskt adoptivbarn från Vietnam, som heter Toni Anders Abrahamsson.
Torpeden i undre världen Jonas D har ett kontrakt från Toni Tong på att döda "snutjäveln" kommissarien Joakim Hill vid Helsingborgspolisen. Kontraktet är utställt av MC-ledaren Terminatorn på att avrätta Hill. Terminatorn leder MC-gänget Gangsters ute i Lönnarp. Terminatorn var sur på Hill som han ansåg hindrat Gangsters från att få det kommunala kulturbidrag för medverkan i en kulturfestival aom han krävt.
250 000 kr är kontraktet värt. Uppgiften att Toni Tong just rymt från en permission från Kumla orsakar stort säkerhetspådrag i Helsingborg. Joakim Hill får nöja sig med skrivbordsarbete han vantrivs med. Och så är den rafflande händelseutvecklingen igång med ett mycket spännande och dramatiskt slut där även Joakims havande hustru Catharina och deras dotter Bea blir inblandade. Läs storyn på egen risk här.
Den senaste boken jag läste av henne var Brottskod 09.
Ny bok, den tionde kommer i år och heter "Greppet".
Läs här om alla hennes böcker.
Författarens hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar