torsdag 23 juli 2009

Fasta från Facebook

Den italienske ärkebiskopen i Modena, Monsignor, Benito Cocchi, vill att katoliker under fastan innan påskhögtiden också ska avstå från att använda Facebook och SMS och undvika alla digitala frestelser under den perioden. Han menar att människan behöver rening från den digitala världen för att hitta sig själv.
Ett annat skäl är att brytningen av mineralet coltan som används i mobiltelefoner och bärbara datorer har orsakat två människors död i reprubliken Kongo. Fasta och att avstå från mat, cigaretter och andra droger är hörnsten i den katolska tron under en viss period varje år.
Många menar att Benito Cocchis budskap har helt andra, mer egoistiska grunder. Han har upptäckt att det är fler som tittar på filmer om påven på You Tube än på honom och att påven har fler "followers" på Twitter än vad han själv har.
Det blir svårt att få italienska ungdomar att fälja hans råd. Efter britterna är det italienarna som sänder flest textmeddelanden i Europa. .
Efter en artikel i Daily Mail: Catholic bishops urge Italians to make the ultimate sacrifice for Lent: Give up texts, iPods and Facebook

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar