onsdag 21 oktober 2009

Med Seniorrådet i Malmö

I går tisdag, var jag i Malmö, på Skånekansliets kontor i Skandiahuset på Hans Michelsens väg 9. Det var styrelsemöte för Seniorrådet. Seniorrådet har ansvaret för nätverket Moderata Seniorers verksamhet i Skåne län. Närvaron var glädjande hög, alla rådsmedlemmarna var där, förutom representanten för nordöstra Skåne, Inga Dahlberg, som tyvärr haft förhinder flera gånger på rad. Hon har väl sina skäl. De två nyaste medlemmarna, Lars Hinsell från Malmö och Gunilla Monsén-Lindström från Ängelholm, är aktiva och fick i uppdrag att till nästa möte utveckla tankarna kring projektet "äldres behov av trygghet" och att om möjligt komma med något konkret aktivitetsförslag.
Vi diskuterade den kommande Vårträffen 2010 i Ystad där planerat datum kolliderar med den Kommunala Rikskonferensen. Beslöts att skicka Lars Hinsell och Gunilla Monsén-Lindström till Moderata Seniorers Riksstämmokonferens 2010 som genomförs i Linköping 9-10 april.
Mikael Larsson, chefsombudsman, medverkade med den senaste politiska informationen. Det allra viktigast just nu är nomineringsstämman den 24 oktober. Det är då vi ska fastställa vilka som ska representera oss i riksdagen och i regionen. Den 13 november hålls ett seminarium med rubriken "Hur ska vi förhålla oss till SD" på Sturup Airport Hotel och om någon månad är de stora dragen i "valplanen 2010" klara.
Träffen avslutades med att resten av deltagarna åt en gemensam lunch på närliggande näringsställe. Förutom jag som jäktade hem för att utspisa fem hungriga hästar med hö och vatten.
Blogg från tidigare möten med Seniorrådet. 2008-10-09 och 2008-08-26.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar