torsdag 1 oktober 2009


Under perioden 26.9 - 4.10 2009 en Slöjd och Hantverksvecka under temat "Redig Skånsk Slöjd" (se hemsidan) Den allra sydvästligaste utposten finns i Klagstorp på Vallbyvägen 3 intill kyrkans församlingshus. Där har Ing-Britt Månsson sin textilverkstad och där producerar hon vävda och ulltovade produkter.
Här går man in, precis innan församlingshemmet och kyrkan i Klagstorp. Ett snyggt blomsterearrangemang på gården och sedan är man inne i verkstaden. Ing-Britt Månsson trivs bäst i vävstolen. Hon äger sju funktionsdugliga vävstolar, av vilka två är uppsatta. Flera av de andra är till salu, ge ett bud och börja med en trevlig hobby. Ring i så fall 040-982007. Ing-Britt har just satt upp en väv för att väva kökshanddukar. Hon håller på med skedning efter att ha solvat. Hon använder sig av tuskaft som är en av de tre vanligaste bindningstyperna vid vävning.
För att slå in använder hon halvblekt lingarn. Ing-Britt kan sitt hantverk från grunden och gör allt själv. Hon väver också trasmattor, gärna efter måttbeställning. Men hon är också hattmodist som designar och framställer hattar av tovad och färgad ull. Själv föll jag direkt för en mjuk men lagom maskulin herrhatt, det sa bara klick. I hyllorna finns också många vackra sjalar i varierande mönster och färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar