söndag 28 mars 2010

Sven Hanssons minnen


I fredags var det åter dags för månadens traditionella "Moderatlunch". Den åt vi på restaurangen Två Leijon, där vi varit en gång förut. Vi åt Dagens rätt som var wienerschnitzel med stekt potatis, gurka och kapris. Till efterrätt bjöds vi på inlagda päron, fruktsallad och vispgrädde. Detta har jag knappast ätit sedan jag var barn. Riktigt smaskigt. Ett 20-tal moderata seniorer lät sig väl smaka. Mätta och glada vandrade vi i det underbara vårvädret den korta sträckan till (M)ötesplatsen på Algatan 76, där vi lyssnade till Sven Hansson som lät oss ta del av några av sina många minnen från gamla dagar.
En person som betytt mycket för honom är amiral Arvid Lindman som i flera decennier var ordförande i högerns riksorganisation, Allmänna valmansförbundet. Lindman var med och skapade medborgarskolan på Gimo herrgård på trettiotalet och där lades grunden till Svens politiska skolning. Det som han inte redan fått med sina gener från föräldrarna och i sin tur lämnat vidare till sina döttrar Inger och Laila och sitt barnbarn Siri.
Sven Hansson föddes i Ö. Grevie och bodde där nästan hela sitt liv. Först på 2000-talet blev det en lägenhet i Trelleborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar