söndag 21 mars 2010

Val-kickoff på Sundspärlan


I går tog vi oss till Sundspärlan i Helsingborg, ett tjugotal förhoppningsfulla valarbetare från Trelleborg. Vi skulle delta i Valkickoff 2010 och det i gott sällskap med nästan 600 personer från Skånes alla kommuner. Och vi blev inte besvikna. Mest minns man naturligtvis Anders Borg, Sveriges, ja, nästan hela EUs, bästa finansminister. Han är en mycket god talare, en entertainer med ett allvarligt budskap. Tre långsiktiga strategier: öna sig att arbeta, återuppbygga Sverige som kunskapsland och förbättra företagsklimatet.
Extra applåder fick han av de närvarande seniorerna vid löftet om att pensionärerna står överst på listan över vad Anders Borg vill göra.
Men där fanns mycket annat att minnas med glädje. Camilla Andersson talade sig varm för "Samtalskampanjen", ett led i Moderaternas Valstrategi 2010 som innebär att vinna väljare som tidigare röstat på socialdemokraterna.
Lars-Ingvar Ljungman, Vellingeordförande som förärade Migrationsministern Billström en "partipiska" drog ner applåder liksom Hans Wallmark som ställde frågan till Per Stenmarck om hur många medaljer Stenmarck vunnit. Detta visade sig vara inledningen till utdelningen av moderata samlingspartiets förtjänsttecken, Gösta Bohman Medaljen till europaparlamentarikern 1995-2004 med mera Per Stenmarck.
Ytterligare duktiga skåningar på styva linan var riksdagsmännen Anders Hansson och Margareta Pålsson.
Duktiga utfrågare på podiet var Håkan Fälth v. ordf i Malmö och Johanna Sjö (bild), politiskt sakkunnig hos Tobias Billström.
Och så mitt trevliga sällskap i bilen på vägen hem - och dit - Charlotte och Mona, som uppfann en valslogan "Det är häftigt att arbeta". Visst låter det bättre än arbetslinjen.
Tack för ett bra arrangemang av Skånekansliet: Mikael Larsson, Daniel Runemalm, Linda Andersson med flera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar