söndag 10 juli 2011

Äntligen en seger för TFF

Vångavallen i kväll, en match som hade allt, spänning, straffar, målvaktsutvisning, fem mål - och vinst för TFF mot Kalmar! Men bara halvannat tusental fick se detta!
Verkligen värd sitt biljettpris vad gäller underhållning, omväxling och variation. Mer sådant vill vi se. Då kommer publiken. Nästa gång är det IFK Göteborg. Måndagen den 18 juli klockan 19.
Det blev inte den katastrof man fruktade sedan TFF åter åkt på ett tidigt baklängesmål. En rödvit kalmarspelare fick springa genom hela försvaret och slå en tämligen lös boll som Viktor Noring inte kunde hålla. Returen han släppte lämnade hela målet öppet åt Kalmars Erik Israelsson och 0-1 var ett faktum. Men trelleborgarna misströstade inte utan tryckte på hårt för en kvittering. Hade många chanser och i den 56:e minuten var det Marcus Pode som tog målvaktsreturen och kvitterade, 1-1.
Lite senare attackerade Kalmars målvakt Petter Westå inhopparen Andreas Grahm i ett friläge så hårt att han blev utvisad. Det blev straff och Kristian Haynes gjorde 2-1. Jublet steg mot den varma sommarskyn.
Men säg den glädje som varar för evigt. Trots en man mindre på plan kvitterade ett aggressivt Kalmar FF till 2-2 på straff. Målgörare Henrik Rydström och solen försvann och sommarkvällen kändes kylig. Men då öppnades himlen på nytt, och på övertid gör Fredrik Jensen vinstmålet 3-2. Efter några minuter av nervöst nagelbitande är matchen över och TFF har fått sina tre poäng. Det var hiskligt länge sedan. Sex raka förluster innan vinsten.

Som bäste TFF-are för kvällen utsågs Erdin Demir (bild), och det var han verkligen värd. Under slutminuterna kom Dennis Melander in. En annan duktig inhoppare var Andreas Wihlborg.
Reportage i Sydsvenskan och i Trelleborgs Allehanda.