söndag 31 juli 2011

Humanisterna på Pride


Humanisterna utökar i år sin Pridenärvaro tillsammans med ungdomsförbundet Unga Humanister. Ett flertal seminarier arrangeras på teman som rör livsåskådning, religion, hederskultur och sekulära ceremonier. Dessutom kan man ”hänga med en HBTQ-humanist”: Under tre eftermiddagar kommer humanister att finnas till hands på Pride Sergel för att svara på frågor om humanismen som livsåskådning. De känns igen genom sina t-shirts med humanismens ”Happy Human”-logo, som vanligtvis är blå men under Prideveckan visar upp regnbågens alla färger.

Humanismen är den självklara livsåskådningen för människor med sexuella läggningar utanför den traditionella normen. Humanismen dömer inte, den ser människor som individer och inte som representanter för grupper, säger Felicia Gilliam, Unga Humanister.

I dessa tider då intolerans och fientlighet mot allt som annorlunda frodas i Europa och resten av världen, känns det extra viktigt att manifestera humanismens inkluderande människosyn, säger Christer Sturmark, Humanisterna. Därför är det en självklarhet att Humanisterna deltar i Pride.

Humanisterna och Unga Humanister kommer även att gå med i Pride Parad. Mer information om de olika arrangemangen finns här.
Pride-festivalen 2011. Officiell hemsida.
Humanisternas hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar