onsdag 6 juli 2011

Gruppseger för Sverige

För första gången i historien har de svenska fotbollsdamerna lyckats vinna det inledande gruppspelet i fotbolls VM. Efter två segrar, mot Colombia och Nordkorea, båda med 1-0 slog Sverige i går kväll mycket överraskande gruppfavoriten USA med 2-1.
Sverige tog ledningen i 16:e minuten sedan Lotta Schelin fällts i straffområdet. Straffen slog Lisa Dahlkvist halvhögt i målvaktens högra hörn (bild vänster). Det blev Lisas andra mål i detta VM. 20 minuter senare ökade Sverige ledningen till 2-0. Nilla Fischer slog en frispark som gick runt den amerikanska muren. Målvakten var på plats men bollen träffade ett ben och gick otagbart i mål (bild höger).
Tack vare gruppsegern slipper nu Sverige att möta Brasilien i kvartsfinalen.
En ny tuff utmaning väntar nu den 10 juli. Matchen sänds klockan 13 i TV4. Motståndare i kvartsfinalen blir Australien som blev tvåa i sin gruppen efter Brasilien efter att i går ha slagit Norge med 2-1. Helt klart finns det en chans för svenskorna att göra om herrarnas prestation från 1994 som då tog sig till semifinalen och sedan tog bronset efter seger i match om tredjepris. I semifinalen kan vi vänta oss Tyskland som motståndare. I match om tredjepris England eller Frankrike.