söndag 24 juli 2011

Lucy Punch som Sarah Palin


Premiär för ”Bad Teacher” på biografen Grand i Trelleborg. I lilla salongen satt jag och ett drygt dussin ungdomar.
En mycket underhållande komedi som också innehåller en del bistra sanningar. Andra lärare i grundskolan, kolleger till Elisabeth Halsey (Cameron Diaz) sätter dem i halsen eller skyddar sig genom att skoja bort dem. Elisabeth Halsey tycks immun mot all politisk korrekthet. Hon är målmedveten och skyr inga medel för att nå sitt mål som tycks vara att få ihop pengar till en plastik operation för att förstora brösten. Det mest anmärkningsvärda med filmen är dock de många mycket skickliga bifigurerna, kanske främst lärarkollegan Amy Squirrel (Ekorre) som spelas av Lucy Punch, som gör en fantastisk insats och är filmens främsta behållning. Hon lär ha haft Alaska guvernören Sarah Palin som förebild. Andra är idrottsläraren Russell Gettis som spelas av Jason Segel, den blyga och överviktiga Lynn Davies (Phyllis Smith) och lärarvikarien Scott Delacorte (Justin Timberlake).
Många roliga avsnitt. Elizabeth är en kontroversiell lärare som svär och är generellt ointresserad av sina elever. När en ny lärare börjar på skolan blir det en fajt mellan skolans mest älskade lärare Amy Squirrel och Elizabeth om vem som ska vinna Scott Delacortes hjärta.
Bilder: Lucy Punch och Cameron Diaz, Jason Segel och Justin Timberlake.
IMDb.

Recensioner:
Jan Lumholdt i SvD: ”Skamlöst skruvad Diaz”,
Mattias Dahlström i HD ”Hyfsat betyg åt läraren”,
Miranda Sigander i Expressen: ”En roande bagatell”,
Isabelle Espinoza på SvT: ”Bad Teacher” har vulgär humor och stora uttryck, javisst, men också en stadig, subversiv underton, som ledigt räddar hem den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar