onsdag 30 december 2009

Min bror och jag, del 2

Kan inte låta bli att fortsätta förevigandet av det utbyte av artigheter som jag och min tvillingbror Börje inledde den 7 december på Facebook. Han bor i Södertälje. Humor och sanning i ett.
Få se om det blir någon fortsättning 2010.
Här finns del 1.

Börje Tomelius den 11 december kl. 16:16
Att du läser Claes Hylinger ger ju ett visst hopp ändå. Jarrys verk läste jag redan för 40 år sedan. Sen tycks du ju ha ett stort intresse för släkten på fars sida och det är väl i och för sig inget fel. Men själv är jag inte intresserad. Jag har aldrig brytt mig om att ha många bekanta. Däremot några riktigt goda vänner och alla kommer från tiden efter att jag flyttade från Skåne.

Bertil Tomelius den 11 december kl. 17:12
Ja,ja där fick man. Inga skånska vänner inte. Men det är intressant med vad som hände för fyrtio år sedan. Då satt jag några år nere på Nestlé i Suisse Romand, läste Sartre och Camus och franska klassiker och behövde ett lexikon som du vänligen skickade mig från Sverige. Svensk-franska lexikon var svåra att få tag på i Lausanne.

Börje Tomelius den 26 december kl. 12:21
Intressant. Jag har inget som helst minne av detta. Men var ligger poängen? Jag har aldrig ifrågasatt att du både var intelligent och politiskt progressiv en gång i tiden. Nu verkar du ju emellertid nöja dig med en medelklassares intresssen och dessutom med moderata sympatier. Det tycker jag är en väg utför.

Bertil Tomelius den 26 december kl. 12:34
Väldigt vad du tycks ogilla medelklassen och dess intressen. Ibland kan språkliga klyschor förleda tanken. Särskilt de som användes i den socialistiska propagandan. Som" radikal" t ex. Vem vill vara radikal islamist, och att vara "politiskt progressiv" är ju att hålla med auktoritära ledare och folkförtryckarare som Fidel Castro och Hugo Chávez. Men var och en står ju för sina värderingar.
Tråkigt att du inte är intresserad av våra kusiner, kusinbarn och kusinbarnbarn. Det är ju de som för släktens gener vidare. Det är en sak att glädja sig åt när man börjar bli gammal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar